Långsiktig utveckling genom företroendefullt samarbete

Läs mer om våra tjänster

Om oss

Yngvesson Personal o Ledarutveckling startades 2004 av Peter Yngvesson och firade 10 års jubileum 2014. Vi jobbar med personal o ledarutveckling inom olika branscher såsom industri, vård o omsorg, detaljhandeln mfl.

Mellan 2011 och 2014 hade jag en tjänst som HR manager på Rimaster AB, där huvuduppgiften varit att jobba med organisationsutveckling och ledarutveckling. Delar av utvecklingsinsatserna bedrevs i Rimasters enheter i Polen, Belgien samt Kina.
Detta var också en fantastisk möjlighet att få prova olika teorier och modeller i vardagen som anställd. Erfarenheten av detta tar jag nu med i konsultrollen och kommer att dela med mig till nya o gamla kunder.

Partners

Jag samarbetar via den gemensamma plattformen Karlsson Ericson Yngvesson HR med Anneli Ericson (https://www.ericsonhr.se) och Marie-Kristin Karlsson (https://www.strategicthinking.se).

Anneli och Marie-Kristin är båda mycket erfarna inom HR-området och tillsammans har vi skapat ”Resultatdriven HR – din nyckel till framtiden”. Det är ett utvecklingsprogram designat för HR-chefer och HR-specialister som vill göra skillnad och skapa långsiktigt värde i sina företag och organisationer. Läs allt om programmet här.

 

Mer om Peter

Peter Yngvesson har 20 års erfarenhet av tillverkningsindustrin vid Ericsson, Flextronics och Rimaster. 13 år av dessa som ledare/chef, 6 år som chefsutvecklare, ansvarig för stödverksamhet och omställningsprojekt vid flera stora neddragningar. Senaste åren har även utvecklingsinsatser bedrivits i Polen och Belgien ex ledningsgruppsutveckling, teamutveckling coaching etc.

Mina personliga egenskaper

Jag har lätt för att skapa lugna och trygga miljöer där varje grupp och individ får möjlighet att utvecklas. Jag upplevs vara en bra lyssnare samt ha en god förmåga att ”känna av stämningar i grupper och hos individer”. Genom ett prestigelöst agerande får jag ofta snabbt förtroende i olika sammanhang.

Certifieringar

  • Certifierad UGL-handledare
  • Certifierad handledare i beteendeinstrumenten – MBTI (Myers Briggs Type Indicator)
  • Certifierad handledare i beteendeinstrumenten – IDI (Interpersonal Dynamics Inventory)
  • Certifierad handledare av Paul Herseys modell Situationsanpassat Ledarskap
  • International Coach Certifierad genom ICC (International Coaching Community)